Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Όλοι Φταίνε. Από Εδω και Πέρα!



Μάκης Γιομπαζολιάς

Τι μας έδειξαν όλες αυτές οι Κυβερνήσεις, που εμείς αναδείξαμε..?

Ότι η ανάπτυξη που όλοι θέλουμε, είναι μια δύσκολη και αδιέξοδη πορεία, αν γίνεται με δανεικά, χωρίς επίμοχθη δουλειά, χωρίς σοβαρή και καινοτόμο παραγωγή και με υπερκατανάλωση εισαγόμενων αγαθών.
Και ότι, μέσα στην ΟΝΕ και την ΕΕ, που οι περισσότεροι προτιμάμε, η διόρθωση των δεινών, που όλοι επισωρεύσαμε, δεν γίνεται χωρίς επώδυνη λιτότητα και επαχθή μνημόνια.
Όλοι τους και εμείς οι συντριπτικά περισσότεροι που τους στηρίξαμε, έδειξαν τρλικά , ως μόνο εφικτό δρόμο, τον επώδυνο μνημονιακό.
Για το ότι αυτός ο δρόμος κρατάει οκτώ χρόνια οδύνης, κάθε επόμενος ρίχνει τις ευθύνες στον προηγούμενο. Ενώ έχουν όλοι τις ευθύνες τους. Και κάθε επόμενος μεγαλύτερες από τον προηγούμενο.

Από την αρχή της κρίσης μέχρι τώρα, μόνο η εθνική συνεννόηση μεταξύ τους μπορούσε να μειώσει τα δεινά και να φέρει πιο κοντά την λύση. Αλλά επικράτησε ο πολιτικαντισμός. Κάθε επόμενου εναντίον του προηγούμενου. Και σε βάρος της χώρας.

Η εθνική συνεννόηση φαίνεται ότι είναι το μόνο κλειδί, για να βγούμε από το αδιέξοδο. Άρα πρέπει να επιτευχθεί επί τέλους.Και όποιος την εμποδίζει, παρατείνει το αδιέξοδο και εγκληματεί κατά της χώρας
Αυτές είναι οι σκληρές αλήθειες, για όσους δεν εθελοτυφλούμε.
Δεν προσέξαμε και χάσαμε μέχρι τώρα. Ας προσέξουμε τώρα..





Αναδημοσιευσα Από Μάκης Γιομπαζολιάς